Oblast hlavy

Časté potíže v oblasti hlavy

migrényCNS, paměťpotíže očípotíže s vlasypotíže s pletí
Oblast hrudi

Časté potíže v oblasti hrudi

plicní infekcealergie, astma, bronchitidazadýchávánícysty v prsou
Oblast břicha

Časté potíže v oblasti břicha

žaludekslinivkajátrapotíže s vyprazdňovánímgynekologické potíže

CELITIN

CELITIN
(bez DPH) (s DPH)
Vaše cena 283 ,- 326,-

Celitin působí především na oblasti mozku, které se účastní procesů soustředění, plánování a pozornosti. Podílí se na řízení stimulů, přicházejících jak do mozku, tak z mozku.

 

členská cena 266-,Kč


Členství v klubu Energy

TENTO VÝROBEK JE SCHVÁLEN JAKO DOPLNĚK STRAVY. NENÍ LÉKEM,
NELZE JEJ ZA PŘEDEPSANÉ LÉKY ZAMĚŇOVAT ANI NEMÁ SCHVÁLENÉ LÉČIVÉ ÚČINKY.

Charakteristika výrobku: Kapsle Celitin obsahuje  originální kombinaci lecitinu, Gotu koly a Ginkgo biloby, je obohacená o bioinformační složku; přídatné látky: želatina, glycerin, sójový olej, voda, hydrogenizovaný olej, včelí vosk.

Obsah: 90 kapslí  

Užití: Vyvážený poměr účinných látek přípravku CELITIN působí především na oblasti mozku, které se účastní procesů  soustředění, plánování a pozornosti. CELITIN se podílí na řízení stimulů, přicházejících jak do mozku, tak z mozku. CELITIN zlepšuje prokrvení mozku i periferií.

Dávkování: Užívejte 1 tobolku denně. Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat po dobu minimálně 2-3 měsíců.

Upozornění: Doplněk stravy. Nevhodné pro děti do 3 let a osoby přecitlivělé na včelí a sójové produkty. Během užívání přípravku se doporučuje zvýšit příjem tekutin. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Není náhrada pestré stravy. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu a temnu při teplotě 15-25 °C.

Přípravek CELITIN  je vysoce biologicky aktivní přípravek a dá se velmi dobře kombinovat s dalšími preparáty. Nejčastější kombinace STIMARAL nebo KOROLEN.

Studie vlivu antiaterogenní (nízkocholesterolové) diety a celitinu na snižování hladiny cholesterolu

Cholesterol patří mezi látky tukové povahy,tzv. lipidy. Vyskytuje se v lidských a živočišných tkáních a krvi. Je v potravinách živočišného původu – např. v mase, zejména vnitřnostech (i drůbežích), dále vejcích,mléce a mléčných výrobcích. Nenachází se však v potravinách rostlinného původu. Cholesterol je potřebný pro mnohé životně důležité funkce; pro tento účel se v dostatečném množství tvoří v játrech. Nadměrný příjem cholesterolu a některých dalších tukových látek v potravě (tzv. nasycených tuků), hlavně v podobě živočišných tuků, však významně poškozuje zdraví. Vysoký anebo zvýšený obsah tukových látek (cholesterolu) v krvi se nazývá hyperlipidémie anebo hypercholesterolémie (můžeme se setkat i s názvy dyslipidémie, hyperlipoproteinémie apod.).Hlavním rizikem hyperlipidémie je vznik a rozvoj aterosklerózy (tzv. kornatění tepen). Při ateroskleróze se na stěnách tepen (arterií) ukládají tukové usazeniny kašovité konzistence a vzniká tzv. aterom nebo aterosklerotický plát. Stěna tepny ztrácí pružnost a její průsvit se zužuje. Průtok krve tepnou se tak snižuje až přerušuje. Na ateromových plátech se zevnitř cévy usazují krevní sraženiny (tzv.tromby), které mohou úplně uzavřít průsvit dané tepny a způsobit odumření nedokrveného srdečního svalu, resp. jeho části – infarkt myokardu, anebo odumření nedokrvené mozkové tkáně - mozková mrtvice.Normální hladina celkového cholesterolu v krvi je do 5,00 mmol/l, (ideální, tedy nejméně riziková je do 4,5 mmol/l ).Cholesterol a další tukové látky se krví přenášejí do tkání v podobě částic složených z tuků (lipidů) a bílkovin (proteinů), které nazýváme lipoproteiny. Je jich více druhů, přičemž dva jsou nejdůležitější – lipoproteiny s nízkou hustotou (LDL – “low density lipoprotein”) a lipoproteiny s vysokou hustotou (HDL – “high density lipoprotein”). LDL cholesterol se považuje za “zlý” a jeho zvýšené koncentrace v krvi vedou ke vzniku a rozvoji aterosklerózy. Naopak HDL cholesterol se považuje za“hodný”, protože odstraňuje nadbytek cholesterolu z tkání a chrání před vznikem aterosklerózy. Přerušení průtoku krve tepnou tzv. ateromem. Existuje ještě třetí typ tukové látky – tzv. triacylglyceroly (též triglyceridy). Tyto látky jsou obsažené v tukové tkáni jako zásoba energie. Přenášejí se krví v lipoproteinech. Riziko onemocnění srdce a cév se zvyšuje o to více, čím vyšší je koncentrace LDL cholesterolu a triacylglycerolů v krvi. Škodlivé jsou i další tzv. rizikové faktory – především kouření, obezita, nedostatek pohybu, nadměrná psychická zátěž (stres), vysoký krevní tlak, cukrovka.

Cíl studie

1. Zjistit vliv nízkocholesterolové diety na snížení hladiny cholesterolu v krvi v průběhu 6 měsíců.

2. Zjistit vliv CELITINU na snížení hladiny cholesterolu v krvi v průběhu dalších 6 měsíců diety a současného užívání Celitinu. Průběh studie a metody.: V období od března 2005 do listopadu 2006 bylo postupně do studie zařazeno celkem 59 osob se zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi – tj. nad 5,00 mmol/l. Z tohoto počtu studii úspěšně dokončilo 36 osob (20 žen a 16 mužů). Zbylých 23 osob bylo ze studie vyřazeno, protože buď nedodrželi dietu nebo předčasně ukončili užívání Celitinu. Při zařazení do studie byl každý poučeno nízkocholesterolové dietě a každému byla stanovena hladina cholesterolu v krvi přístrojem Accutrend GC z kapky kapilární krve. Po 6 měsících diety byla každému znovu stanovena hladina cholesterolu v krvi a k dietě byl přidán přípravek Celitin v dávce1 kapsle denně. Po dalších 6 měsících diety a užívání Celitinu byla hladina cholesterolu v krvi každému stanovena znovu.

Výsledky

Průměrná hodnota vstupní cholesterolémie (tj. hodnoty cholesterolu při zařazení do studie) byla 6,01 mmol/l (rozpětí se pohybovalo od 5,11 do 7,88 mmol/l). Po 6 měsících antiaterogenní neboli nízkocholesterolové diety byla zaznamenána průměrná hodnota cholesterolémie 5,10 mmol/l (rozpětí hodnot4,28–6,82), což představuje signifikantní pokles cholesterolémie: - 0,91 mmol/l, tj.o 15,2 %. Je to statisticky významný pokles cholesterolémie (p je menší než 0,01). Po dalších 6 měsících diety a současného užívání Celitinu (tj. celkově po 12 měsících) byla průměrná hodnota cholesterolémie 4,55 mmol/l (rozpětí 3,89–6,24), což též představuje statisticky signifikantní průměrný pokles hladiny cholesterolu: - 0,55mmol/l (p je menší než 0,01), vyjádřeno percentuálně: pokles o dalších 10,8 %. Celkově tedy (po 12 měsících antiaterogenní diety a současně po 6 měsících užívání Celitinu poklesla průměrná hladina cholesterolu o 1,46 mmol/l, což představuje 26,0% snížení cholesterolémie (což je statisticky velmi významný pokles: p menší než 0,001).

Závěr

I když nejde o velký soubor, výsledky studie jednoznačně prokázaly příznivý vliv nízkocholesterolové diety a užívání Celitinu na snížení hypercholesterolémie – jednoho z hlavních rizikových faktorů aterosklerózy.

MUDr. Július ŠÍPOŠ, kardiolog Centra Zdravé srdce, Stará Ľubovňa


<< zpět

Nákupní košík
Akční slevy

AKCE 

AKCE ZELENÉ POTRAVINY

V souvislosti s nařízením vlády č. 194 ze dne 12. března 2020 zůstává náš klub s Vámi a bude Vám i nadále oporou a pomocí. U klíčových produktů budeme omezovat počet prodaných kusů na jednoho zákazníka tak, abychom byli schopni vyhovět co nejvíce z Vás.

Na klubech budou dočasně omezeny všechny kontaktní služby a diagnostika. Konzultace budou prováděny pouze telefonicky nebo e-mailem. Prosíme Vás, abyste při návštěvě klubů respektovali bezpečnou osobní zónu dalších klientů a obsluhujícího personálu a vstupovali jste do prodejen jednotlivě či podle pokynů obsluhy.

Součástí členství v klubu Energy je bezplatná KONZULTACE Vašich zdravotních obtíží a PORADENSTVÍ prostřednictvím e-mailu nebo telefonu.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

více

Jsem jin nebo jang konstituce?

Jsem jin nebo jang konstituce?

Otestujte se - jaký jste konstituční typ!

více
Rada pro toto období

Rada pro jarní období

Rada pro jarní období

Jak přivítat jaro doslova nabití energií? Vyzvěte jarní únavu na souboj! Detoxikací těla, jednodenními půsty, omezením tučného jídla, sladkostí a slaných pochutin. Dopřejte si více jarních klíčků, zeleniny a ovoce, biopotravin a hodně tekutin.

více
Facebook Copyright © 2002 - 2012 McRAI s.r.o.
Real application for internet